Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zdenek.novotny

19. 7. 2012 2:46
Mile jste mě překvapil, pane Bělobrádku.

Po vašem posledním televizním vystoupení jsem si myslel, že nejste schopen vyjádřit žádný jasný názor, a tady se vám to povedlo. A je to názor, se kterým plně souhlasím.

Beru tohle vaše vyjádření jako příslib, že kdyby byl tento návrh Sněmovnou přijat, budou vaši senátoři proti němu. A když to podle posledních průzkumů vypadá, že by se vaše strana mohla po letech zase dostat také do Sněmovny, doufám, že v takovém případě bude návrh na snížení poslaneckých a senátorských platů vašim prvním.

0 0
možnosti
S

simsII

18. 7. 2012 19:08
Já se jen divím, že

to Drábek opírá o výši platů v nepodnikatelské sféře. Syn pracuje v podnikatelské sféře a nyní se postupně dostal z platu 23 tisíc čístého na 14 tisíc a to patří k předním pracovníkům na dílně (programuje CNC, vyrábí titanové implantáty). Firma nemá peníze, protože stagnují zakázky. V této souvislosti podotýkám, že syn je zdrojem přidané hodnoty, ale jakou přidanou hodnotu nám poskytují naši politici? není na tom něco špatného, když člověk s praxí a odborník nebere ani průměrnou mzdu ve státě?Pak se člověk dozví, že naši slavní ministři za své průsery zaplatili svým podřázeným na 70 miliónů na odměnách, když zaměstnanci ve výrovní sféře zbývá po zaplacení poplatků za bydlení 4 tisíce korun na živobytí a bežné potřeby. A hlavně zvyšujme peníze těm, kteří jsou placeni z daní především zaměstnanců, protože podnikatelská sféra je docela dost chráněná (alespoň dosud byla). Max Weber by řekl - jak dobře se dokáží tito naši "úředníci" zaměstnávat sami sebou-o tom nás přesvědčuje vláda denně.

1 1
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

18. 7. 2012 13:49
Když nedostanete vyšší plat, Bělobrádku

, budete si muset zas přivydělávat na jatkách Rv

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

18. 7. 2012 13:58
Re: Když nedostanete vyšší plat, Bělobrádku

eklhaft Rv

2 1
možnosti
MH

kolos.veliky

18. 7. 2012 12:50
Vaše strana prý podle průzkumů

směřuje do sněmovny. Takže se Vás to týká víc než těch, kteří se tam po volbách už nedostanou. Možná už počítáte, co z toho kápne.

Než začnete dělat kampaň a otírat se o Drábka, tak byste si měl možná zjistit důvody. Ale co, vy si v neděli zajdete do kostela, pomodlíte se 2x Zdrávas a špínu tím ze sebe smyjete.

0 0
možnosti

vodní želva

18. 7. 2012 12:55
Re: Vaše strana prý podle průzkumů

Citace z článku: "

Jako krycí důvod slouží již tradičně platy ostatních činitelů státu, tentokrát jsou to soudci. Ministr se vymlouvá na rozhodnutí Ústavního soudu, které nařídilo loni zrušit snížení platu ústavních činitelů kvůli stížnostem soudců.

Vypracovat návrh zákona, který by neumožnil poslancům se neustále schovávat za soudce a učitele, když chtějí zvýšit plat, se ovšem ještě žádnému poslanci nechtělo"

Zkuste se zamyslet, co chtěl autor říci. Já tam čtu návod, jak nezvyšovat platy politiků, který je podle mého názoru celkem jednoduše proveditelný.

1 1
možnosti
VJ

velký jarda

18. 7. 2012 12:46
Bělobrádek

oni jsou neskutečnej vůl. Kdyby jste si alespon trochu něčeho přečet, tak víte že tohle nařídil ústavní soud a Drábek to jen musí provést. Co by ale člověk chtěl od obyčejného řezníka že?

3 1
možnosti

vodní želva

18. 7. 2012 12:51
Re: Bělobrádek

Přečtěte si ten článek ještě jednou, řešení tam najdete. Možná by bylo lepší se trochu soustředit na to, k čemu se vyjadřujete než na osobu autora článku, takhle děláte hovězí dobytek spíše ze sebe. P.S.: Víte jaký je rozdíl mezi řezníkem a veterinářem?

5 1
možnosti
OK

iacobau

18. 7. 2012 12:40
Populismus

Nemohu si pomoci, ale tento článek mi přijde až příliš populistický a účelový, vzhledem k blížícím se volbám. Škoda.

3 1
možnosti
PB

P.Belobradek

18. 7. 2012 13:16
Re: Populismus

populismus? Proč, všde snižují se platy i nemzdovéprostředky  a zákonodárcům mají narůst? Chápu tou soudců, i když i tam je to otázka, každopádně vyřešená ústavním soudem.

0 0
možnosti
LD

amusia

18. 7. 2012 12:36
Mnojo

že by u lidovců začínala předvolební kampaň?

1 1
možnosti
PB

P.Belobradek

18. 7. 2012 13:14
Re: Mnojo

ta začíná hned po volbách...;-D

0 0
možnosti
M

MychalB.

18. 7. 2012 12:16
Nj, je to pech,

čtyři roky od toho, co jste zmizeli z parlamentu (po 17 letech od revoluce, co jste tam byli) a naráz není nikdo, kdo by s takovým zákonem přišel... ;-D

0 0
možnosti

vodní želva

18. 7. 2012 12:48
Re: Nj, je to pech,

Když něco píšu, tak bych měl vědět, co píšu. Jedna věta a tolik chyb, to se jen tak nevidí. Lidovci nezmizeli z Parlamentu, ale z Poslanecké sněmovny. Víte, on se Parlament ČR skládá z Poslanecké sněmovny a ze Senátu, přičemž v Senátu mají lidovci svůj senátní klub, takže v Parlamentu ČR zastoupení opravdu mají. Navíc z Poslanecké sněmovny nezmizeli před čtyřmi roky, ale před dvěma roky. Asi Vám to uniklo, ale volby do PS byly v roce 2010. No a když tvrdíte, že ani lidovci nikdy nepřišli se zákonem, který by oddělil platy ústavních činitelů a soudců, tak teoreticky máte pravdu. Jenže Vy jste si nevšiml, že lidovci jakožto jediná strana prošla významným vývojem. Spousta korytářů našla uplatnění u jakési TOP 09, ve straně proběhly volby a bylo zvoleno zcela nové předsednictvo s novým předsedou. S jedinou výjimkou se jedná o mladé lidi, kteří nikdy v Parlamentu ČR nebyli a ti lidé mají poměrně odlišné vize než měli jejich předchůdci. Takže klasika - nevím o čem píšu, hlavně, že píšu.

2 1
možnosti
ZK

FankaaTonka

18. 7. 2012 12:02
Nebuďte pokrytec pane Bělobrádku,

sám dobře víte, že poslanci v ČR mají druhé nejnižší platy v EU a až sám budete v parlamentu, rád si plat užijete.

1 1
možnosti
PB

P.Belobradek

18. 7. 2012 12:12
Re: Nebuďte pokrytec pane Bělobrádku,

A kdo nemá v téhle republize nižší plat než průměr v EU? Plat si jistě užiju, ale ne takový, abych se za něj styděl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL