Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

19. 9. 2012 17:35
A co řešit zdroj?

Zařadit metanol do kategorie zvlášť nebezpečných jedů (jen málokdo si představí, co je to za buzeraci zapisovat každé použití a mít to zabezpečené podle předpisů). Zdanit metylalkohol, případně snížit daň na líh.

1 0
možnosti
PV

agent654321@seznam.cz

19. 9. 2012 16:27
Kdyby měla babka kulky,

tak je to dědek :-/

0 0
možnosti
AA

Saša

19. 9. 2012 14:20
To jsou ale hloupé nápady...

Já mám úplně jiný recept: zrušením spotřební daně z lihu a zrušením tzv. "biopaliv" by se všechny podloudnické sítě a party nelegálních výrobců rozpadly a z hladu po chybějících penězích by si rychle šli sami po krku.

1 0
možnosti
VD

xfilesbrno

19. 9. 2012 13:50
Tohle kopyto

jsem viděl na plakátě ohledně komunálních voleb. Jednu radu bych měl pro kandidáta KDU-ČSL- když už něco nevím,nebo tomu nerozumím,tak neotvírám ústa.. V likérkách si celní správa podává dveře, takže si nikdo nic "pančovat" nedovolí. Chyba je ve vládě, zdanit čistý alkohol takovou obrovskou spotřební daní si skoro říká o daňový únik, druhá věc je to, že někdo zfalšuje etikety,kolky a prodává tohle svinstvo. Troufám si tvrdit, že tohle nepochází vůbec z ČR a už vůbec ne od žádného českého výrobce alkoholu. Původ bude nejspíš na sever,nebo východ od nás.

a za vším stojí jak jinak něčí zisk. Stát o této problematice víminimálně několik let a nic neřešil... Obávám se, že se něco podobného bude v budoucnu opakovat,pokud nedojde k razantnímu snížení spotřební daně z alkoholu.

4 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

19. 9. 2012 13:29
Bezzubé řešené ,jak od Kalouska nebo celé vlády

Je celkem zbytečné dělat kontroly kvality lihu v likérkách či lihovarech. Zde je vyráběný kvalitní líh. Pokud jde o jeho evidenci, tak kdyby tu byla možnost nějaké množství alkoholu "ulít" před zdaněním, tak se to učiní. Zkrátka, před daněmi se schová čistý líh a ne ten pančovaný.

Problém je později, někdo vezme denaturový líh, fušersky ho ošetří (savo) a dál z něj po domácku, v nějakém sklepě či tajné provozovně vyrábí lihoviny ke konzumu. A problém není s tím, že by někdo bral český technický denaturovný líh. Ten totiž už metanol neobsahuje, obsahuje aditivum, které způsobí hořkou chuť, ale ne takové jedy, které po konzumaci zabíjejí jak ten metanol. Podobně přídavky nafty či technického benzinu, zkazí chuť, ve stopovém množství ale neusmrtí.

Jenže tady někdo dováží líh odjinud, kde do něj přidávají ne hořký bitrex, ale metanol. Zde musí jít zřejmě o velkovýrobu, protože pro malou výrobu je snažší použít český denaturák plus to savo. Ten dovážený etanol s 10% metanolu je chuťově

2 0
možnosti
ZM-NR

Z mechu - nová registrace

19. 9. 2012 13:35
Re: Bezzubé řešené ,jak od Kalouska nebo celé vlády

v pořádku, problém je, že je silně jedovatý.

Jedině má smysl tomu zabránit distribuci alkoholu, který z nepochází z lihovarů, z lihu, který není pančován a který je určen ke konzumu. Jde ohlídání pokoutních cest.

Jak to udělat? Hostinský si koupí láhev lihoviny s řádným kolkem. Tu vypotřebuje a do této lahve nalije pak další alkohol z kanystru, který bude mít mimo provozovnu. Kanystru s pokoutně získaným alkoholem. Kolek na lahvi je v pořádku, papíry k ní má taky. Jak mu zabránit, aby do řádně okolkovaných lahví nedal pokoutně vyrobený alkohol?

3 0
možnosti
F

Faustino

19. 9. 2012 12:58
Proč potírat

jen trh s černým alkoholem?

Na otravu etylalkoholem u nás zemře ročně téměř 200 lidí. To byste řešil jak?

0 0
možnosti
VD

xfilesbrno

19. 9. 2012 13:55
Re: Proč potírat

a jak vyřešit problém silniční dopravu,kde zemřou ročně tisíce lidí, zrušíme dopravu? OMG,kde ti černoprde*níci ty svoje kandidáty berou?Rv

0 0
možnosti
L

Londynanka

19. 9. 2012 12:57
Proc to nekontroluji jako v UK?

Kazdy prodejce alkoholu MUSI mit lincenci ! Ze by se alkohol prodaval na stancich, to neexistuje! Kdo dostane licenci, musi vzdy prokazat, odkud alkohol nakupuje. Vsichni distributori take musi mit licenci.

1 0
možnosti
PK

Ccecil

19. 9. 2012 12:48
To máte pane Bělobrádku tak

je to jako se zbraněmi. Pořád tu někdo volá po zpřísnění kontroly, psychotestech, omezeních a podobně. Faktem je, že všechny tyhle opičárny postihnou jen a pouze ty, kteří chtějí dodržovat zákon. Jim uděláte pakárnu, je postihujete, je trestáte. Lump si zbraň pořídí a je mu fuk, že na to nemá papír. Stejně tak líh. Budete lihovarům celý proces maximálně komplikovat, ale nějakej pančovatel, tomu je to šumák, on si svého odběratele najde.

.

Stejně jako v případě zbraní, přehnaná restrikce je nesmyslná, stát by se spíše měl postarat o to, že pachatelé bývají dopadeni a usvědčení, pančovatel bude nalezen a odsouzen. Tedy žádná restrikce, ale prevence a účinné kroky na potírání. A bohužel, nic podobného nenavrhujete. Vy to vlastně ani neumíte. jediné co chcete udělat je to opět stížit lidem, co chtějí zákony dodržovat a ctít. Nezdá se vám, že je to špatně???

3 0
možnosti
PK

Ccecil

19. 9. 2012 12:35
Uffff pachatel dobra

takže hloupý nápad... myšlenka, že bych snad mohl někdy volit lidovce je definitivně vyřešena. Vypoušíte z pera kraviny o kterých ani netušíte, co by přinesly.

4 0
možnosti
VD

xfilesbrno

19. 9. 2012 13:53
Re: Uffff pachatel dobra

to je přece typicky křesťanské řešení;-D;-D čiň čertu dobře-peklem se ti odmění;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 9. 2012 12:32
tak to už je zase moc jednoduché

1. Neustálé kontroly všude (od výrobců až po koncové prodejce) se provádějí už týden, a nic to nezaručuje, lidé umírají dál. 2. Výrobci lihovin pochopitelně mohou i dnes dodávat své výrobky "na trh"-tedy dodávat ho prodejcům (pokud by o to stáli) -zakázán je až ten závěrečný prodej konzumentovi. 3. To že prodejce, u kterých je ten pančovaný alkohol nalezen čekají tvrdé pálky, to už je taky samozřejmé, ani to není třeba radit.

Ale škoda že takové podnětné myšlenky o boji proti nelegálnímu prodeji alkoholu nepřišly dřív, třeba když ještě byla KDU-ČSL ve vládě,,,:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL