Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte Diskutéři Slavíček a Kula se tu s skaret radují jak jsou skvělé - oba se shodují na tom že prý sKarty budou "kontrolovat" distribuci dávek. Prosím Vás víte vůbec co ty s karty jsou můžete mi říci jaký konkrétní mechanismus  je v nich "ukryt" který bude kontrovat výplatu dávek. Moje manželka byla nucena si kartu pořídit kvůli příspěvku na dítě - už jeden účet měla (dokonce u české spořitelny) takže výsledný efekt je jen že si těch 400 KĆ spořitelna přesouvá z účtu na účet. Dále i kdyby nějaký sociálně slabý dříve účet neměl tak stejně jen dostane skartu a s tou půjde do bankomatu (já četl smlouvu jeden výběr měsíčně je zadarmo) celou částku vybere a peníze klidně (pokud chce) zneužije (na alkohol atd..) jako nyní kdy si chodil se složenkou na poštu.Takže systémově se NIC nezměnilo pouze se dohodil kšeftík ČS a přibilo byrokracie na úřadech souvisejících s vydáváním karet. Takže pánové Slavíček a Kula Než tu budete dělat chytrý (konkrétně KUla) tak si o problému něco zjistěte a nebo vytáhněte halvu z Kalouskovi zadnice.

1 0
možnosti

Dále (a to je orpavdu závažné) stát radostně předává soukromá data občanů (a to velmi podrobná - třeba počet a jména dětí atd..) soukromé instituci. Obzvlášť úsměvné (nebo naopak k pláči)je že např.diskutér Josef Procházka který tu mluví o primitivech přitom jeho způsob vyjadřování a myšlení nejde označit jinak než primitivní navíc i obsah jeho příspěvku naznačuje že opět o problému vůbec nic neví a že jen opakuje doslova to co mu veřejně nalhal (nyní už prokazatelně) nalhal Drábek¨.

0 0
možnosti

sKarta je úředně dočasně povolený podvod na sockách a štátskriplech:

web ÚOOÚ http://www.uoou.cz/uoou.aspx?menu=15&loc=957

"Úřad ukončil kontrolu MPSV zaměřenou na zpracování osobních údajů při vydávání karty sociálních systémů. Shledal, že došlo k porušení zákona o ochraně osobních údajů, neboť zvláštní právní předpis v souvislosti s vydáváním karty sociálních systémů neupravuje zmocnění MPSV k předání osobních údajů oprávněných osob a příjemců dávek ČS, a.s. v rozsahu stanoveném smlouvou, kterou uzavřelo MPSV s ČS, a. s. a ani těmto osobám nezakládá povinnost založit účet u soukromé bankovní instituce, v daném případě ČS, a. s. Z výsledků kontroly je třeba dovodit, že MPSV neoprávněně předává osobní údaje oprávněných osob a příjemců dávek České spořitelně, a.s. aniž by k tomu byl zákonný důvod. Odstranit závadný stav bylo uloženo ve lhůtě do 30. 6. 2013. S MPSV bude zahájeno správní řízení."

Činnosti České spořitelny má kontrolovat ČNB.

České spořitelně neumožňuje její bankovní licence vydávat veřejnou listinu, kterou karta sociálních sytémů. Že při tom ČS nedodržuje zákon o bankách a zákon o platební styku a překračuje podmínky své bankovní licence měla dávno postihnout ČNB.

Smlouva MPSV s ČS o sKartách je od počátku absolutně neplatná. Ani MPSV, ani ČS, nebyly oprávěny takovou smlouvu uzavřít. Vydávání karet sociálních systémů je ve výlučné kompetenci Úřadu práce. ČS činnosti podle této smlouvy vykonávat nesmí.

2 0
možnosti

Vůbec se mi nelíbí systém sociálních dávek u nás. Nemám pochyby, že se to nelíbí i většině, která dávky nepobírá a už vůbec nemám pochyby, že ani jeden z vás nechce živit lidi, kteří v životě nepracovali, plodí děti, kterým je předurčené nepracovat, kteří zase budou plodit děti, kteří nebudou pracovat.Já je živit nechci..Je evidentní, že se s dávkami musí něco dít. To že se zkritizuje jakýkoliv návrh na reformu, aniž by se přišlo s jiným řešením je skutečně tristní. Konstruktivita je nikde a ČSSD se tetelí blahem, že zase něco může odsoudit na tiskovce a přilákat tím voliče. Její návrh je pouze  zase vytáhnout z kapes vyšší sociální odvody od pracujících. Už se konečně uklidněte. Jak jsem si stačil všimnout tak davová psychóza účinkuje výborně. Jednomu vadí Česká spořitelna, druhýmu vadí zneužitelnost údajů a ochrana soukromí, třetímu vadí, že nedostane "Masaryka" do ruky. Vážení přátelé, pokud víte jaká je dnes praxe, tak snad i víte, že někteří "spoluobčané" dávek opravdu zneužívají a sKarta mohla být jeden z nástrojů, jak dávky kontrolovat.

1 3
možnosti

A víte, kterou jedinou funkci tento paskvil skarta neumí, no přece tu kontrolní.!!

4 1
možnosti

Už samotný název je kontraproduktivní. Držitelé skart = lidé určení ke skartaci? ;-)

3 0
možnosti

nerekl bych ze spravne je skarty zrusit. naopak - spravne je zrusit vsechny jiny formy vyplaceni statnich davek a neumoznt prevod z skarty na beznej ucet. jedine tak lze zajistit, ze davky neskoncej ve vodce a automatech

7 1
možnosti

Popravdě, pan Kalousek má nejméně co mluvit o úsporách, když "svými" spořícími dluhopisy do budoucna (až nebude ministrem financí) zatížil státní kasu zbytečně na nákladech na obsluhu státního dluhu celkově několika miliardami nad náklady, které by musel stát vydat, kdyby si půjčil podle skutečných tržních sazeb.

4 3
možnosti

P32a62v16e35l 81K33u17l93a

11. 4. 2013 21:32

.....a 90% z těch co jí nevěří, neví o co jde :-/:-)

7 10
možnosti

Odkud máte tak přesné statistiky? 8-o8-o8-o

4 2
možnosti

Hysterický řev primitivů a typická česká stádovost doufám pokrok nezastaví, snad se Top nedá ...Karty jsou nutnost, stejně jako "umravnění" některých pobíračů sociálních dávek, kteří neznají míru a stále stupňují své nároky, aniž by si připustili nějaké povinnosti.

6 16
možnosti

Nemohu se vyjádřit, zda jsou tyto karty špatné či dobré. Nechápu však inteligenty,

kteří každého, kdo má odlišný názor, prohlásí za primitiva.Takovým projevem pane Procházko, sám ukazujete své IQ.

12 5
možnosti

Bohužel, jsou slyšet jen ti, co křičí. Čím větší primitiv, tím větší nářek. Kuriózní je, že jsou nespokojeni ti, kteří jsou  v roli obdarovaných. Vděk vůbec žádný. Pokora už vůbec ne. Neřešme skutečnost, že také ČSSD chce zavést podobný nástroj, jen u jiné banky. Amorálnost pana Krásy, který kope za Allianz a je pro něj trnem  v oku, že tento produkt spravuje jiná banka je dostatečně známa. Já sám jsem držitelem S-karty a jsem mimořádně spokojen. V podstatě v našem klubu invalidů neznám nikoho, kdo by vřískal, jako ti lidé v Tv, kterým se zaštiťuje levice. Ale jako téma pro populisty, jako politikum je to stejně dobrá věc, jako kdysi odpor proti třiceti kačkám. To se musí uznat.

7 6
možnosti

Vážený pane, jaký vděk? Do tohoto systému jsem za celkem cca 25 odpracovaných let nasypala tolik peněz, že si snad krucinál zasloužím alespoň tu mateřskou a rodičovskou, ne?!! A to při RD ještě dál pracuju, a protože jsem před mateřskou měla docela slušné příjmy, platím i z vedlejší činnosti docela dost vysoké zálohy, které některý měsíc spolknou většinu výdělku. Takže prosím, jaký vděk ke státu ode mne očekáváte?

7 0
možnosti

Pane Bělobrádku, stále jsem nezjistil, co je na oné kartě špatné. Jestli si najdete čas, můžete mi odpovědět na pár otázek? Vím, že je Česká spořitelna jednou z nejdražších bank u nás. Má jedny z nejvyšších poplatků. Ta karta je platební? Kolik se platí za její užívání? Je s ní spojené internetové bankovnictví? Musí vlastník mít na příslušném účtu peníze delší dobu než pár minut?

0 0
možnosti

A co například, že osobní data, kteými disponuje státní správa, jsou bez souhlasu subjektů předána soukromé bance?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS