Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Bělobrádku, mám vážný dojem, že Vy nebojujete za svobudu svých voličů, natož všech spoluobčanů. Naopak mám dojem, že napomáháte tomu, abychom svobodu ztratili.

V příštích volbách už Lidovce volit nebudu, ač jsem tak činil po desetiletí.

0 0
možnosti

Zvláštní, tolik slov v článku, často zbytečných a nic neříkajících pan Bělobrádek napsal, tolik času a energie k jejich napsání spotřeboval, takže na jeho obhájení před námi občany zde v diskusi se mu jich už nějak nedostává!

Pane Bělobrádku, postavte se za svá slova a obhajte je alespoň zde v této diskusi! Zalézt někam do díry a dělat, že tu vlastně nejste, je poněkud zbabělé a ubohé!Rv

0 0
možnosti

Až mně skoro připadá, že jste to napsal, pane Bělobrádku, jen kvůli poslednímu odstavci a to je trochu málo.

Nezmínit se konkrétně o výzvách a silných tématech dneška je mínus.

1 0
možnosti
Foto

Dnešní svět není ani trochu bezpečný a jednoduchý, protože takový nikdy nebyl a ani nikdy nebude. Bezpečnost je třeba chránit, jenže v současné době se k ní stavíme poněkud zvláštně, kontrola všeho a všech, všude hrozny kamer, snímačů, skenerů, odposlechy, rozšiřování pravomocí policie a výsledek? Nic moc. Tak přidáme další kamery a další kontroly a další skenování na letištích a výsledek? Zase nic, za chvíli přijdou čipy pod kůži a výsledek se zase nedostaví. Teoreticky by měl být Brusel zrentgenovaný ze všech stran a přesto tam dojde k ohrožení aniž by silové složky dokázaly i jen eliminovat problém. Takže je na stole otázka, k čemu všechna ta opatření jsou.

Svoboda je další kapitola problému, svobodně už si nemohu ani porazit strom na vlastní zahradě. Svobodně si nemohu provozovat podnikání, svobodně si nemohu rozhodnout o vzdělání svých dětí, za chvíli už nebudu smět svobodně rozhodovat ani o jejich stravování, svobodně si nemohu rozhodovat o svých penězích, protože mi jich velkou část sebere stát, aby je rozdal "potřebným". Už nevím, na které frontě mám dříve bojovat za svou svobodu. Svobodně se můžu odebrat tak akorát pro sociální dávky. Je to smutné, ale nic s tím nenadělám, protože nemám kapacitu celý den obhajovat svou svobodu před zvyšujícími se pravomocemi státu, ve kterém žiji. Proto mi od současného politika zní slova o vybojování svobody trochu falešně. A nekonečně summity nebo přednášky v jakýchsi organizacích za oceánem tomu nijak nepomohou.

2 0
možnosti

článek zbytečnýho člověka Rv

2 1
možnosti

Tak to je tvrdá ideologie - ale aspoň víme, na čem jsme. Bohužel, prázdné ideologické fráze nám nepomohou, spíše naopak. Slovo "svoboda" používá v rámci "své" pravdy kde kdo, včetně extrémistů..

3 0
možnosti

Pane ministře, vaše obava a varování před vládou pevné ruky jde ve sto procentech za vámi(myslím vládu, jíž jste členem). To, že jsme demokratický stát ještě neznamená, že by vláda v době bezprecedentního ohrožení vlastního obyvatelstva nemohla a neměla dělat preventivně razantní kroky k jeho obraně. Pokud se však z vašich výšin ozývá neustále se opakující mantra o znepokojených občanech jako o xenofobech šířících nenávist, pak se nedivte, že vám lidé nevěří ani slovo a vzhlížejí k politikům Orbánova formátu. Pokud si toto neuvědomíte a nepřestanete s prominutím blábolit o evropské jednotě, povinnosti pomáhat a o solidaritě, rád vám popřeji šťastnou cestu do řad mimoparlamentní opozice.

To, co jste napsal, je s prominutím jen mnohoslovným nic neříkajícím blábolem, nebudou-li za vámi vidět skutečné činy!

3 1
možnosti

Chtít si hlídat hranice směrem dovnitř - nedemokratické.

Nesouhlasit s Václavem Havlem - nedemokratické.

Chtít vystoupit z NATO nebo EU - nedemokratické.

Sympatizovat s Ruskem - nedemokratické.

---

Tak si říkám, jak voni si tu demokracii vykládají?

Jako povinnost mít na všechno názor stejný jako maj voni?

Tss, tss, tss ... to ve škole nedávali pozor... :-P

3 1
možnosti

jakmile začne politik plkat o stavění zdí, tak vím, že jen recykluje fráze a v podstatě nemá co říct... Zdi a ploty nejsou nic proti demokracii, naopak..

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS