Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fučík donášel. Peroutka donášel?

Fučík lhal o Stalinově Rusku. Peroutka snad dělal něco tak odporného?

A Peroutka byl tak velký antisemita, že se oženil s Židovkou, vy jedno „měřítko“.

2 0
možnosti
Foto

Fučík donášel? Pokud je známo, tak Fučík při mučení promluvil, ale otázkou je, koho to skutečně postihlo. O tom se vedou spekulace.

O Peroutkovi nevíme, zda něco na někoho neprozradil při svém věznění též.

A není známo, že by Peroutka byl při věznění mučený jako Fučík. Zajímavé totiž je, že Peroutkova redaktorka Milena Jesenská nacistické věznění nepřežila. A to se nesnížila k psaní žádných oslavných článků na Hitlera a antisemitských proti židům.

A pokud píšete, že Fučík lhal o Stalinově Rusku a Peroutku z žádných lží neobviňujete, tak potom nutně musíte souhlasit s Peroutkovým antisemitským článkem i článkem, kde oslavoval osobu Adolfa Hitlera.

A s židovskou manželkou se Peroutka rozvedl buď v roce 1929, nebo 1930, protože v roce 1930 uzavřel svoje v pořadí druhé manželství. Takže takto svoji židovskou manželku Peroutka miloval...

Mně připadne, že nevíte nic jak o Fučíkovi, tak o Peroutkovi, proto se o to více snažíte dodávat si kuráž nadávkami a urážkami.

Že Vám jako křesťanovi není hanba. Vždyť komunisté by Vás mohli vyučovat ve slušnosti chování.

0 1
možnosti
Foto

Ano, Fučík promluvil při mučení; zde svá slova beru zpět, přestřelil jsem (sám nevím, co bych vydržel) – jenže na rozdíl od vás dokážu uznat omyl, chybu atp. Od vás si nepamatuji, že byste se komukoli za cokoli omluvil.

Jenže Fučík byl v Rusku a pak lhal ve své „zemi, kde zítra...“, neboli je vinen kolaborací se stalinovským bolševickým svazem a má podíl na morální i hospodářské devastaci této země.

..

Vy víte, proč se Peroutka rozvedl, nebo opět nepřímo kydáte svoji bolševickou špínu?

..

Že vám není hanba relativizovat bolševické zločiny a odvádět od nich pozornost? Na důvod se neptám; považuji vás za bolševika, přestože jste rudou knížku možná nevlastni. ́Vy nemáte sebemenší morální právo kohokoli mistrovat v mravech. Nedivím se, že vám není hanba.

A dovolím si parafrázovat vaše slova:

Pokud píšete, že Peroutka oslavoval v antisemitském článku Hitlera, a Fučíka z žádných lží neobviňujete, tak potom nutně musíte souhlasit s Fučíkovou kolaborací se Stalinovským CCCP a máte morální spoluvinu na devastaci této země.

1 0
možnosti
Foto

Napsat, že Fučík o Sovětském Svazu lhal a tímto kolaboroval se Stalinovým režimem je poněkud odvážné.

Fakta jsou totiž neúprosná.

Za Stalina se ze zaostalého feudálního Ruska rozvinula průmyslová atomová supervelmoc.

Nebo si myslíte, že by Rusové byli schopni porazit nacisty se zastaralými puškami na koních?

Zvláště poté, když nacistické Německo za necelý měsíc na hlavu porazilo Francii, která byla pokládána za vítěze I.světové války a tehdejší největší světovou mocnost?

Takže, pokud Fučík o SSSR psal jako zemi, kde zítra již znamená včera, tak z hlediska startovní čáry-totálně zaostalého carského feudálního Ruska Stalin vybudoval průmyslově rozvinutý stát, což v novodobých dějinách nemá obdoby.

A slova jako kolaborace zde neustále používáte Vy.

Takže, pokud Fučík kolaboroval se Stalinovým režimem tím, že obdivoval jeho průmyslový pokrok, tak Peroutka kolaboroval s nacisty ve smyslu, že napsal antisemitský článek proti židům a oslavný článek na Hitlera.

Teď si to přeberte, jak chcete.

0 1
možnosti
PU

P90e49t97r 34U50h31e32r

24. 9. 2016 8:55

Peroutka nic takového nikdy nenapsal, petříku. To, že nejsi schopen jeho texty pochopit, je jen důkazem toho, jak jednoduché máš myšlení.

Myslím také, že by stálo za to, abys toto napsal vnučce pana Ferdinanda Peroutky a ukázal tím, jak si na tom se statečností a s obhajobou svého názoru tváří v tvář s členem jeho rodiny.

Takhle si tu jen honíš ego a karmu, ale kdyby došlo ke konfrontaci, budeš zase jen kuňkat schovaný mámě pod sukní.

3 0
možnosti
PU

P22e44t25r 93U66h40e16r

24. 9. 2016 10:31

A co se SSSR týče, petříku, fučík o něm psal bludy a ty to jen opakuješ. Ano, tato země se stal průmyslovou velmocí. Ale za jakou cenu? Za cenu milionů zmařených životů, represí a teroru. A o tomto Fučík "taktně" mlčel. Přečti si třeba tento článek: http://xman.idnes.cz/sibir-norilsk-emise-mraz-0xz-/xman-styl.aspx?c=A160922_143241_xman-styl_fro

2 0
možnosti

Bohužel, Julius Fučík byl nacisty použit jako volavka. Byl jako propuštěn, posazen do parku a sledovány jeho kontakty! Je to hloupé, když někdo si cení jen prázdné bolševické ikony!

0 0
možnosti

Mrzí mne to, ale nenacházím zde přidanou informaci o Juliu Fučíkovi! Proč?

0 0
možnosti

Petříku a Macku! Co to tu trollíte?

:-)

0 0
možnosti

A Petřík je druhý expert!

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL