Pavel Bělobrádek

A proč ne třeba lidovce?

3. 10. 2017 14:48:31
Až polovina lidí pořád neví, koho volit. Ti, kteří volí KDU-ČSL, vědí proč a přijdou nás volit znovu. Ale co někdo, kdo nás nikdy nevolil, jenomže teď jaksi neví koho? Proč by to letos nemohl zkusit s námi?

Volební programy se podobají. Naše priority - podpora pracujících rodičů, kvalitnější školství, vyšší mzdy díky inovacím, péče o ty, kteří se sami postarat nemohou, dostupné zdravotnictví pro všechny, zdravé potraviny - dnes nabízejí i další strany. Ale jsou tu jiné rozdíly.

Za prvé, my své sliby plníme. S pouhými 14 poslanci jsme dokázali prosadit přes 80% volebních slibů z roku 2013. Kdo volí KDU-ČSL, ví proč a co mu to přinese.

Za druhé, jako středová strana máme velký koaliční potenciál a bráníme extrémům zprava i zleva. To jsme dokázali i v této vládě, v níž jsme tlumili spory a byli hlasem rozumu, dohody a stability.

Za třetí, naši lidé nemají kostlivce ve skříni. Ani z 90. let, ani z Nečasovy vlády, ani z Agrofertu. Sám jsem vstoupil do vysoké politiky až v roce 2011. Pro ty, kteří se zklamali v těch, co jsou u moci dvacet let a zklamali je i ti, co slibovali změnu, můžeme být poctivou alternativou.

Netvrdím, že jsme dokonalí. Ale představujeme sázku na jistotu, zodpovědnost a poctivost. Proč tedy nezkusit právě nás?

Autor: Pavel Bělobrádek | karma: 11.34 | přečteno: 241 ×
Poslední články autora