Pavel Bělobrádek

Rodina na prvním místě

18. 10. 2017 9:06:24
Náš volební program má přes dvě stovky konkrétních bodů. Ale všechny lze nakonec popsat jednou větou: to vše děláme pro rodinu a pro naše děti, aby se jim u nás dobře žilo.

Jde nám o pracující rodiče, kteří vychovávají děti. Chceme jim snížit daně, ne od nich vybrat peníze a ty pak přerozdělovat v sociálních dávkách. Náš prorodinný balíček představuje přes padesát miliard, které chceme nechat rodinám v kapse. Někdo může říci, že je to příliš velká částka. My si to nemyslíme. Život je otázkou priorit. A prioritou KDU-ČSL je výchova dětí.

Ty peníze nebudou nikde chybět. Nezmizí do daňových rájů. Nevyplatí se v dotacích velkým firmám. Nevyplýtváme je na pohodlný život těch, kteří se vyhýbají práci. Zůstanou rodičům. A ti je investují do svých dětí. Rodina se dvěma dětmi ušetří na daních přes sto tisíc ročně, samoživitelka se dvěma potomky skoro osmdesát tisíc. K tomu daňový bonus za narození prvního dítěte padesát a za druhé a každé další sto tisíc korun. Ti, kteří pracují a starají se o děti, se podle nás mají mít lépe.

Opravdu jde o priority. My nechceme dovážet na práci statisíce ekonomických migrantů. KDU-ČSL vidí budoucnost v českých dětech. Do těch stojí za to dávat peníze a péči. Rodina především.

Autor: Pavel Bělobrádek | karma: 0.00 | přečteno: 72 ×
Poslední články autora