Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Keller není žádný Pol Pot a nesdílí pohádku o všeobjímajících se "společenských vrstvách či kastách". Neříkám, že se vším souhlasím ale jeho styl v Právu má nutit a nutí k zamyšlení. Na rozdíl od pohádek všechno zprivatizovat, mít co nejnižší daně apod. Ona se také doba a společnost od 2.světové změnila k horšímu. I v Německu. A to že se mu nelíbí třeba 2.pilíř?

1 1
možnosti
PB

mě se druhý pilíř taky nelíbí. Děsí mě privatizace veřejného prostoru. Ale tohle hodně přehnal.

0 0
možnosti
JP

J69o22s20e67f 86P38o96t77r

17. 6. 2013 16:09

Všichni lidé touží mít se líp a líp a to v ekonomice odpovídá výrobě většího a většího množství zboží.

Jak už historie ukázala, dostatek zboží je schopen vyprodukovat pouze kapitalistický systém.

Velký vůdce světového proletariátu V.I.Lenin sice tvrdil, že socialističtí dělníci  v produktivitě práce daleko předstihnou kapitalistický systém, ale jak dobře všichni víme byla to jen a jen iluze.

Pracovat není člověku vrozené (na to evoluce na rozdíl od tance, zpěvu, dobrého jídla, sexu atd.  pozapomněla), práce je těžká, vyčerpávající, nepříjemná a člověk je k ní nucen a žádná svoboda zde neexistuje, jedině svoboda žít jako bezdomovec nebo umřít hlady..

Jediným východiskem je egoistický  kapitalista, který maximálně využívá organizační, vědecké, lidské a jiné zdroje za účelem dosažení svého maximálního zisku, ale proti němu musí stát silné odbory, hájící zájmy dělníků a hlavně silný stát, který odčerpává jeho zisky a přerozděluje je ne tak úspěšným.

Příkladem jsou země jak o nich autor mluví, Německo, Rakousko, USA ... Všechny ostatní  názory a návody k opravě společnosti jsou pouze a jen iluze

4 0
možnosti
JP

a co jineho je kuprikladu progresivni zdaneni, nez ukazkovy priklad tridni nenavisti ve stylu "at to plati bohati, stejne si na to urcite nakradli, hajzlici nepekny ..." ?

2 0
možnosti
PB

progresivní zdanění je systém stejné oběti. Je normální v USA, Německu apod. Rozdíl je např v tom, jak vysoké to zdanění je. Jestli 18 a 20, nebo 45 a 70. Současná vláda např. klidně zvyšuje dańovou kvótu. Na druhou stranu odpočty, daní si něčeho do nákladu končí tím, že si podnikatelé mohou dát do nákladu i Porsche...Je třeba rozumně vyvážit zdanění a úlevy.

0 0
možnosti
Foto

J26a80n 39R32ý81z36n71a54r

17. 6. 2013 15:37

Pane Bělobrádek, nevím zda je váš postoj reálný.

Ale zcela jistě vím, že Jan Kellner se s žádným reálným řešením nenamáhá. Přináší pouze apokalyptické vize. A to je vždycky špatně.

4 0
možnosti
PB

P14e80t96r 49B15ü30r13g86e72r

17. 6. 2013 15:18

Hm, to jsou taková krásná slova... Jenom nám to tak nějak nejde realizovat,že,  ... a to už téměř pětadvacet let. No, alespoň můžete další léta deklarovat všechny již uvedené ideály.

 Společnost se polarizuje a rozděluje, ať už si to přejete a nebo ne. V české kotlině, kde neplatí ani formálně stejné právo pro všechny, je tento proces poměrně rychlý.Zcela bez ironie oceňuji to, že vůbec máte vizi, myšlenku, jít proti tomuto procesu. Všichni víme, že politik či strana s vizí  není bohužel až tak samozřejmá). Nicméně se obávám, že k mlýnům  dona Quijote de la Manchy  ani nedojdete - a pokud snad náhodou ano, semelou Vás beze zbytku.

 Sbírat zkušenosti od německých a rakouských sousedů, a tlačit je do naší legislativy   jste mohli už dávno. Výsledkem mohl být například mnohem lepší občanský zákoník.

Vaše strana je spojena s církvemi, které byly českou společností právě velmi velkoryse obdarovány.. Vzápětí přišly povodně, a místo křesťanské solidarity (tedy ne, že by nebyla) jsem zaznamenal jen, že pan Duka si pozval pana prezidenta na oběd.

3 0
možnosti
PB

s cirkvemi máme společné to, že většina našich členů jsou jejími členy. Vliv na chod církví jako strana máme v podstatě nulové. Zcela zásadně oceňuji váš postřeh, že zde není právo. Ano, nesem jakostrana částečnou zodpovědnost. Z ní je třeba se poučit. Např. tím, že jsme pomohli zrušení např. společného zdanění manželů.

0 0
možnosti
JC

Inu, Keller je myšlenkově totožný s Pol-Potem, jenom ta moc mu chybí.

4 0
možnosti
Foto

Když je Vaší partnerskou stranou CSU, pak se přejmenujte z KDU-ČSL, což měla být pravicová, konzervativní strana, na křesťanské socialisty a nebalte se do cizí vlajky. Obelháváte lidi.

3 1
možnosti
PB

moc vám nerozumím. Máme se jmenovat křesťanskosociální unie? CDU a ¨VP se deklarují jako středové strany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL