Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten clanek (mozna stalo za to vlozit na nej tady link, lidem se to nechce hledat a tak mnozi nevi o co jde) jsem cetla a opravdu micha hrusky s jabkama. V CR je mozna prebujela podpora socialne neprizpusobivych, ale pokud jde o podporu rodin zadnou jsem nezaznamenala.

1 0
možnosti
Foto

Pisatel by se měl zamyslet nad otázkou, proč jsou některé rodiny bezdětné.

 Důvod je většinou jeden, prostě tyto ženy neměly to štěstí uchopit toho malého tvorečka, svého potomka po porodu do rukou a to z jednoho prostého důvodu, že jeden z dvojice je neplodný. Umělé oplodnění není pro všechny spásou, ne vždy se podaří.

 Tito lidé jsou celý život nešťastní že nemají děti a vy je vašim návrhem chcete za to ještě penalizovat a to jste členem strany, která si říká křesťanská.

Na druhé straně budete dále zvyšovat sociální dávky a sociální příplatky těm, kteří svoje děti naučí jen jediné, jak si o ně v budoucnu říci.

Zvyšování porodnosti je správná cesta, ale podporovat ty, kteří rodí za účelem obohacování sebe sama a přitom se nesnažit ze svých dětí vychovat jedince, kteří se později dokáží o sebe sami postarat, je krok který v budoucnu způsobí velký deficit v našich společných financích.[>-]

2 2
možnosti

Nejsem ekonom, ale neznamená sleva na dani to, že v součtu dostanu vyšší mzdu, díky menší dani? A jakou slevu na dani mají ti nemají mzdu (= nepracují) - nejspíš žádnou. Takže dle mého laického názoru je ten váš příspěvek tak trochu hodně zavádějící.

Kdo chce koho penalizovat?

1 0
možnosti

A co zrušit veškeré přídavky na děti i úlevy na daních? A o ušetřenou částku snížit daně? Děti má přece nakonec skoro každý, takže ty přídavky+úlevy zase někdy jindy odvede na daních, takže celkově by se nic nezměnilo. A lidi by si nemuseli vyčítat, že tenhle tohle a tamten zase ono ;-D

3 0
možnosti
Foto

Byl by to také pracovně motivační postup, kdo nepracuje tomu se nedaří.

2 0
možnosti

když to tady tak čtu tak bych bezdětným napařil ještě větší daně za hloupost.

Já mám dvě děti a ze svého okolí neznám nikoho s dětmi kdo by žil z dávek.

Naopak to my s dětmi držíme daněmi tento Stát když budu používat stejně inteligentní argumenty jako diskutující přede mnou.

Zapomínáte že rodiny s dětmi samozřejmě utratí mnohem více peněz a tím pádem odvedou do systému mnohem více na daních.

Sleva na dítě samozřejmě je fajn ale zkuste si za tuto sumu to dítě podporovat celý rok.

Už slyším argumenty ,že když na to nemám nemám si dítě pořizovat...ale já si nestěžuju,já na to mám a nelituju jediné koruny pro své děti. Lituju spíše zdejších egoistických osob... Na druhou stranu když to tady tak čtu tak mi vadí že mé děti budou ze svých daní podporovat předcházející diskutující....

2 0
možnosti
Foto

To mě vadí také.  Proto své děti učím, že daně=loupež a je morální, jakýmkoliv způsobem se jim vyhnout.

2 1
možnosti
Foto

Tahle záležitost by se měla řešit výhradně slevami na daních, klidně až do negativní daně. Řešit to dávkami je ekonomická sebevražda. Tak to je.

3 0
možnosti

V zásadě máte pravdu, ale každá krajnost je špatná.

Sociální výpomoc na přechodnou dobu pro lidi v přechodným problémech je v rozumném společenství vhodná.

2 0
možnosti

bezdětní mají vyšší daně..tak si ty rozumy nechte.... a nemají daňové úlevy...

3 1
možnosti
Foto

Vy parazité si svůj parazitizmus vždy nějak obhájíte.  To, že někomu peníze kradete a jiným je rozdáváte v konečném důsledku společnosti jako celku vždy škodí.

5 2
možnosti

To je možné, ale pokud si vezmete první pojišťovny, tak ty přinášely jen užitek, a to pro všechny "pojištěnce". A dalo by se říci, že z dnešního pohledu to byl vysoce socialistický/sociální projekt = všichni platí nějaký příspěvek na toho, komu jako prvnímu se něco zlého stane.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS