Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jak procházím tuto i další diskuse na téma změny času, mám pocit, že polovina národa by chtěla čas neměnit a druhá polovina by chtěla letní čas po celý rok. Shoda všech le tedy asi možná. Tak za tohle se, pane Bělobrádku, jděte bít do Bruselu.

0 0
možnosti
JS

To nemá chybu, Za všechno mohou komunisté. V žádném případě je neomlouvá, že s tím neměli nic společného. To školení v USA muselo mít sílu.

0 0
možnosti

Tak tohle zjevení jménem Bělobrádek je ministrem této vlády.8-o

Být premiérem, tak pro začátek bych ministru Bělobrádkovi zakázal cestovat do zemí z jiným čásovým pásmem. Zdůvodnil bych to ochranou Bělobrádkova zdraví, když ho změna času tak ničí.

0 0
možnosti
Foto

Už cesta do Londýna nebo Helsinek (o hodinu méně / více než v ČR) musí být ze zdravotního hlediska devastující.

1 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že stejně tak se mění čas i v zemích a státech, které komunistickou vládu nikdy nepoznaly....

0 0
možnosti
VH

Vezmeme-lito z pohledu historie, tak lidé odjakživa a naprosto přirozeně přizpůsobovali  svůj každodenní program délce slunečního svitu přes to, že jimto tehdy nikdo nenařizoval. Skutečně vstávali achodili spát se slepicemi. Například ve vrcholném létě začali kosit orosenou trávu třeba v pět ráno, protože už v osm hodinby byla suchá. Také zvířata bylo nutné krmit a vypouštět na pastvu v různýchdenních hodinách.

Tojen my, již "naprosto degenerovaníchudáčci" trpíme děsivými následky" toho, že v létě je k dispozici více světla a slunce,které programově odmítáme využít ke svému prospěchu. I jenom ta jedna jediná hodina slunce navíc nám umožňuje vydat se po práci s dětmi namalý výlet, či společně zajít na koupaliště.

Ty největší odpůrce změnyčasu bych v létě na jeden měsíczavřel na horské samotě bez přístupu k časovým údajům a všichni bychom se divili, jak rychle by se jejich životní rytmysladily s rytmem slunečním.Značná část z nás se chová jako rozmazlení ubožáci,kteří nad vším umějí jen fňukat !!!

2 0
možnosti
RC

Vazeny pane Belobradku, pouzivejte terminy, kterym rozumite. Takzvany slunecni cas je uplne neco  jineho, nez si myslite. Pokud bychom pouzivali Slunecni cas, pak by poledne bylo v Praze jindy, nez v Ostrave. Kdyz uz, tak pouzivame pasmovy cas. Nebo chcete snad tvrdit, ze Francie (ve stejnem casovem pasu) ma poledne stejne jako my?

Svym blogem se snazite vytvorit dojem, ze letni cas zavedli komancove. Neni to tak, letni cas se zde jiz pouzival drive, napriklad za valky, po valce, ale poprve uz za Rakouska-Uherska.

Na blog si muzete psat co chcete, ale i tuto vec musite argumentovat na pude EU, nebot je letni cas zaveden podle pravidel EU.

1 0
možnosti
RC

Dovolil jsem si interpolaci dopocitat, kdy je prave poledne v Ostrave. Vyslo mi, ze dnes bylo v 11:30 a pred tydnem bylo ve 12:30. Takze ten Vas "normalni" cas v Ostrave neodpovida ani v lete, ani v zime. Meli by se posunout jen o pul hodiny a pak to bude v poradku.

2 0
možnosti
JM

Souhlasím s tím, co jsem četl v jedné diskuzi: "Je to sice "vopruz" to dvakrát ročně měnit, ale mám rád dlouhé letní večery a nechci mít světlo o půl páté ráno..." Prostě jsem noční typ...

2 0
možnosti
Foto

R^ Souhlasím, zrušme změny času

2 0
možnosti
RO

"Přesněji řečeno, vrátili jsme se ke slunečnímu, čili normálnímu času.  A to z hlediska života, vesmíru a vůbec..."

A já vždy myslel, že hodiny si vymyslel člověk, ale asi jsem se mýlil. Z hlediska života, vesmíru a vůbec... *smích*

0 0
možnosti
PK

Komunisti vymysleli leccos, ale letní čas ne - tam jsme se přizpůsobili Evropě. Mně osobně nevadí - jen jsem kdysi přišel o nadějnou známost. Prima dáma ráno korzovala se psem a po změně času jsem ji už nespatřil. Pes totiž na jeho změnu "sr.." ;-D a chodil si ven podle svého.

2 0
možnosti
RC

a po pul roce a zmene casu uz nic?

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL