Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není nic známo o tom, že by se Churchill okamžitě pp svém nástupu do funkce přihlásil k ideji nulity Mnichova od samotného počátku. Hezky dlouho to té britské diplomacii trvalo.

Pouze se dopracovala k tézi, že Mnichov neplatí, protože byl porušen 15. březnem 1939.

Ale pokud si srovnáme ostré prohlášení SSSR k 15. březnu 1939 s velmi krotkými protesty Francie a Anglie, tak Benešovi nezbylo nic jiného než se uchýlit ke slovanskému dubisku.

Jinak řečeno, i ten Churchill tomu agresorovi velmi ustoupil, pokud nebyl opozičním lídrem.

A mimochodem, byl tuším Churchill, který hovořil o gentlemanu Hitlerovi.

3 1
možnosti

Angláni se rozkývali až po atentátu na Heydricha, Anglány nebrat.!!

1 2
možnosti

vy jste tak schopný vykladač práva jako já tchajkonaut ;-D

1 1
možnosti
Foto

Winston Churchill jako poslanec odsoudil Mnichov . Tolik historie a fakta.  Mocnosti v  Mnichově  vycházely z toho, že jednání má povahu arbitráže o kterou samo Českoslovesnko žádalo dne 20 září. Výsledek pro Československo nebyl závazný, vláda jej mohla odmítnout, což by znamenalo válku bez spojenců. Českoslovesnko mělo tehdy nejdelší hranice s Německem a bylo díky této situaci v kruhovém obklíčení, nemělo dobudované pevnosti a tedy vést válku s Německem byl nesmysl. Trvzení, že SSSR byl ochoten přijít za všech okolností Českoslovesnku na pomoc nelze ničím dokázat. Musel by  v případě tom, vést válku s Polskem, počemž toužilo, protože chtělo získat zpět území o která SSSR přišlo po první světové válce. Z hlediska mezinárodního práva nelze dohodu považovat za neplatnou jenom proto, že  Českoslovesnko nebylo jejím signatářem. Ve 20 století bylo zcela běžné, že některý stát předal na základě smluv jiných států  část svého území jinému státu. Proto se Franice a V.  Británie neopírala o fakt, že dohoda byla Československu vnucena, ale o fakt, že ji Německo dne 15 března 1939 samo porušilo jako jeden ze signatářů.

2 0
možnosti
Foto

Já jsem zde ale nemluvil o 30. září 1938, díky za poučení, ale až o 15. březnu 1939. 

Pouze jsem řekl, že Churchill jako předseda vlády se choval poněkud jinak než jako poslanec. Z Vašeho pohledu ovšem tedy jako poslanec neměl pravdu.

Dále jsem uvedl, že protest SSSR byl o hodně ostřejší než protesty Francie a Británie.

Toť vše.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS