Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Ne pane, nemáme žádnou povinnost komukoli pomáhat. Pomoc musí být přísně dobrovolná a pomáhající musí mít právo svobodně si zvolit komu a do jaké míry chce pomáhat. V okamžiku, kdy někomu uložíte pomoc komukoli jako povinnost, je to jen další záminka, jak občana obrat a s jím vytvořenými hodnotami hospodařit podle svého. A spíš uvěřím, že kočky by kupovaly Whiskas, než že nějaký politik bude vybírat kandidáty na azyl podle toho, kdo bude pro svou hostitelskou zemi a její původní obyvatele když ne přínosem, tedy alespoň neobtěžujícím a přizpůsobivým hostem. Politik vždy dělá rozhodnutí jenom s ohledem na to, jaký může očekávat politický zisk, vytvořit si zdroj volebních hlasů nebo si někoho zavázat k protiúsluze.

19 1
možnosti
OP

Pane Bělobrádku, co lidé musí, o tom si rozhodují sami. To je základní rozlišovací problém tzv. křesťanů,, kteří si dovolují paternalisticky rozhodovat o tom, jak mají lidé myslet. To, že vy jste nějak naladěn neznamená, že vaše představa řešení je rozumná a užitečná. Je mnoho lidí, kteří vidí, že rozumná není a blaho nezpůsobí ani nám, ani Syřanům. Zabývejte se více jejich způsobem života. Pomáhat máme tak, abychom je povzbudili k aktivnímu řešení jejich problémů, nikoliv tak, že je podpoříme v útěku, budeme je chlácholit. a budeme si myslet, že to uděláme za ně.

26 1
možnosti
KA

K44a23r97e35l 45A81d50a85m

19. 6. 2015 9:22

Nemusíme! To je jen vaše neomarxistická představa.

5 1
možnosti
Foto

No, pane místopředsedo vlády, přeju Vám, aby Vám co nejdéle vydržel ten naivní názor, že na Váš důchod budou vydělávat syrští a iráčtí uprchlíci. Já sám budu raději odkládat odchod do důchodu pokud možno co nejdéle. Ale nemohl byste se z titulu své funkce přičinit o to, aby byli mladí Češi motivováni k zakládání rodin a plození více potomků? Neustále jsme ujišťováni, že jsme dost bohatí na to, abychom živili tisíce přistěhovalců. Proč tedy nezkusit to bohatství nasměrovat do vlastních řad? Přeji hezký den a samá moudrá rozhodnutí.

18 1
možnosti
ZJ

... pane místpředsedo vlády ... nezafoukal NÁHODOU do Vašeho pláště odněkud zcela jiný vítr, než jste po Vašem nedávném prohlášení očekával:-/??

8 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL