Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V15á13c33l40a22v 73Š32o22b32r

24. 10. 2015 11:26

Hlavní problémem Afriky a středního východu je katastrofálně vysoká porodnost a růst tamní populace zatímco tamní schopnost získávat zdroje od pádu kolonií rok od roku upadá...

ve výsledku více a více lidí je tam chudší a chudší.

biologická definice přemnožení druhu zní zhruba takto:

"Druh je přemnožen ve chvíli kdy větší skupina jeho příslušníků není běžnou samostatnou činností získat dostatek zdrojů pro přežití na běžné úrovni bez permanentních škod na jejich prostředí."

(Pravda "běžná úroveň" se liší v Evropě a v Africe, ale já se tedy své úrovně vzdávat nehodlám - to by jen bylo znakem úpadku)

Podle této definice je lidstvo přemnožené prakticky všude na planetě... Evropa sama trpí 60 miliony nezaměstnaných pro které nemá (a nebude mít) vzhledem k rostoucí mechanizaci (jediná možnost konkurenceschopnosti nebudou li drasticky klesat mzdy) žádné ekonomicky kladné uplatnění. (náklady menší než přínos) a v budoucnu to bude ještě horší.

Co planeta potřebuje je pomalý pokles populace. A Afričani a Muslimové, chtějí li žít důstojněji na vyšší úrovni spotřeby a bez konfliktů musí se prostě méně množit.

Pokud toto nezajistíte tak prakticky nic s čím přijdete nemá šanci fungovat.

2 0
možnosti
LB

To je jak projev předsedy SSM.

4 0
možnosti

V85á45c20l79a85v 69Š87o81b41r

24. 10. 2015 12:27

Upřímně řečeno... když si pustím Šimka s Grosmannem z roku 68-69 tak ty jejich povídky jsou absolutní parodie na projevy komančů...

Bohužel už se nedozvíme jak by parodovali současné politiky, protože to co lidi jako Bělobrádek, Diensbier a nebo Šabatová žvaní je dalece za hranicí i toho jak byli mistry parodováni komunisti.

A co je trapné Šimka z obrazovky vyštípalo to že politikům se parodie nelíbili tak tlačili na ČT... utekl na Novu dokud tam ještě byl Železný... když se toho povedlo odstranit... už prakticky neměl kam jít.

Bubílková chvíli přežila na Barrandově... ale taky dali raději přednost tomu "nezlobit vládu"...

ať nám žije "svoboda slova"

0 0
možnosti
Foto

Vidím, že se začaly blížit volby, že.

Takže se začne "zapomínat" na takové věci a prohlášení, jako "zabezpečení zvýšení porodnosti našich žen pomocí imigrantů", apod.

Ale máte smůlu, pane Bělobrádku, na to tak lehce zapomenout nelze.

3 0
možnosti
MR

To by zde museli být jiné generace lidí jež nepoznali totalitu a západní odborářský socialismus .... .

Jaká je opravdu dnešní Evropa a zvláště její posttotalitní část ?

Ovčonská společnost jež sobecky slyší na vlastní potřeby a zájmy a po mně potopa. Volí si takové představitelé , politiky jež ji budou zajišťovat pohodlí a sociální polštář, tedy je zde vazalská vazba určitých politiků a stran ... .

Vykořisťuje slabé, nemocné a starší spoluobčany, nesnáší ty jež vlastní pílí si vytvořili podnikání a vlastnictví,vytváří obludný právní a zákonný systém, vytváří mafiánské spolky na všech patrech společnosti, kde je heslo z minulosti kdo neokrádá stát tak ... , jakmile se část společnosti ozve tak druhá ji posměšně ztrhá ... .

Není schopna vytvořit občanskou platformu a řešit takové problémy jako je uprchlická krize, naše místo v EU ... .

Naše a Evropská společnost je vlastně "mrtvý" ekosystém, jež v sobě potlačuje záměrně vytvořit pluralitní společenský systém jež přirozeně vytváří duševní a altruistické osobnosti jako byl Čapek, J.Masaryk, Peroutka ... . Vytváří takové politiky jež jsou solitery a  radí hodí nůž do zad kolektivní spolupráci, jež těží z toho že společnost slyší jen na určité potřeby a potřebuje vedení ... .

Uprchlická krize nedělá nic jiného než v plné nahotě ukazuje lidské myšlení a občanský stav společnosti, její stav systému, hodnot, autorit ... . Tedy je i zdravotník civilizace jež je ve slepé uličce, bere lidem možnosti odpovědnosti a získávání zkušenosti a tím pádem hodnot. Zkrátka v tomto stavu a s chováním politiků a občanů, nová prosperující Evropa je jen iluze a ve skutečnosti je to jen agonie ... .

1 0
možnosti
Foto

Uprchlickou vlnu vyvolala právě ta severoatlantická civilizace a její tzv. hodnoty, které ctíte. Je na čase změnit chování tohoto globálního režimu, jinak se situace vymkne z kontroly Rv

3 0
možnosti
ZJ

.... plytké řeči o ničem - další z řady nicneříkajících, zbytečných článkůRv.

4 0
možnosti
MR

M93i38l93a27n 79R78e38d13a

24. 10. 2015 8:00

není to tak dávno co jse obdivně s jiskrou v oku tleskal "oplodňování Evropy tou kulturní elitou a prosazoval vstřícnost a humánnost EU". Teď zase  ze sebe sypete moudra o řešení vzniklých problému. A v zájmu dokončení mého názoru pokračují na Fb.;-O

1 0
možnosti

R^

Dík!

Konečně konstruktivní článek!

:-)

0 1
možnosti
Foto

Co je na něm konstruktivního?

Podobné fráze slýcháme od evropských politiků a výsledkem je, že počet muslimů hrnoucích se do Evropy se stále zvyšuje.

1 0
možnosti
JR

J40a67r45a 14R58a57n49k

24. 10. 2015 4:46

Protoze znam imigracni zakony, Svycarska, Nemecka, Kanady a Australie - nijak v tom netapu - http://www.ijrcenter.org/refugee-law/

takze co je pro kterou zemi horsi, vypravit par vlaku, letadel atd. na Balkan a vratit ty, kteri skutecne narok na azyl nemaji - pokud nemuzou dokazat, ze jim jde o zivot - jako se to pokouseli Romani v Kanade, i kdyz s ceskymi pasy, vetsina vubec cesky nemluvila, potrebovali rumunske prekladatele.

Pak je snad lidstejsia rozumnejsi to zaplatit, jedna se pouze o zpatecni jizdenky.

2 0
možnosti
TP

T44o45m93á24š 78P79í14c71l

24. 10. 2015 2:17

Hezky jste to napsal. A teď ke konkrétním činům. Jak pomůžeme Němcům a Rakušanům s deportací muslimů zpátky domů? Kolik jim poskytneme dopravních kapacit a za jak dlouho dokážeme deportovat všechny vetřelce? Pokud Němci a Rakušané k této deportaci okamžitě nepřistoupí, kdy začneme stavět plot na hranicích s těmito již brzy válkou zmítanými státy? Jaké konkrétní kroky provedete, abychom si uchovaly ony krásné evropské hodnoty (např. tu svobodu)? Jak se zasadíte o to, aby skončila cenzura, potírání svobody slova a výhrůžky z nevolených evropských orgánů směrem ke slušným lidem bojujícím proti totalitním ideologiím?

3 0
možnosti
JR

J87a47r50a 87R29a82n56k

24. 10. 2015 4:48

Pozde v noci posloucham, ci sleduji BBC a DW, ony ty vlady skutecne diskutuji, jak a "kam  s nimi", skoda, ze se cekalo tolik let od roku 2011, jeste minuly rok na jare, nez zacali "priplouvat", Rusko a Cina vetovali v OSN, takze mame, co jsme chteli.....

2 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL