Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P76e79t74r 86K33o31u29t87n90ý

28. 3. 2016 20:57

Belobradku bud si krestan za svoje!

0 1
možnosti

Diskreditace křesťanů je základní trend dnešní doby. A diskreditace křesťanského politika samozřejmě také.

Pozoruhodné je však i to, že nejde jen o diskreditaci křesťanů, ale je velký tlak na přeměnu víry v pověrčivost. Smysl toho mi zatím uniká, pokud jej nechci dát do souvislosti s dalšími konspiračními teoriemi. A ten tlak na změnu víry v pověru je poslední dobou značně sofistikovaný. Navíc mám pocit, že pochází ze stejné dílny jako tažení proti Evropské unii, proti NATO, proti USA, proti Merkelové, proti Ukrajině...

Tažení proti křesťanům a proti víře je však ve svých důsledcích promuslimské a má nejspíše za cíl záměnu Boha Ježíše Krista za Boha Mohamedova. Jen nevím smysl tohoto tažení, když většina občanů u nás se ke křesťanství nehlásí.

:-)

0 0
možnosti
JN

Na té diskreditaci křesťanů mají velkou zásluhou především křesťané sami.

Nám nevěřícím to nevyčítejte.

0 1
možnosti
Foto

:) Některé demagogické věty v textu jsou naivní a úsměvné :)

0 1
možnosti
MK

Pane Bělobrádku, souhlasím s Vámi, že víra je především osobní věc; již mnohokrát jsem napsal, že pravého křesťana víra obohacuje o to pravé lidství. Už jiný názor mám na církev; to je organizace, jejíž řízení podléhá lidskému faktoru.

Jste křesťan, ale také politik. Z obou charakteristik bych od Vás očekával zásadní postoj k islámu. Musíte však vyjít z faktu, že islámská nauka v sobě zahrnuje nejen to náboženské, ale z větší části to ideologické (řízení společnosti). Je pravda, že islám má více směrů, ale všichni se řídí jednou knihou; pokud nevytvoří evropští muslimové novou samostatnou doktrínu, je nutno na všechny muslimy pohlížet stejně.

Že se neprojevují hned na evropském kontinentu ve smyslu plného textu od začátku svého působení nic neznamená; celá záp. Evropa je důkazem, že integrace je nemožná a stále sílící násilí otvírá bezpečnostní otázku i v ČR.

Dejte vedle sebe LZPaS a Korán a sdělte veřejně, co jste zjistil; podle Vašeho vyjádření budou všichni vědět, zda jste dobrý křesťan.

P.S.

Toto srovnání (v dnešní situaci) by měl udělat každý politik, zvláště členové vlády a parlamentu.

1 2
možnosti

Trochu tomu nerozumím. Většina našich občanů rozhodně netouží po tom, aby většina politiků byla dobrými křesťany. Nehledě k tomu, jak chcete definovat "dobrého křesťana"?

Církev tvoří všichni křesťané, a protože člověk není svatý, ale hříšný, tak i církev má se svatostí problém. A pokud se nazývá svatá, pak ne pro svatost svých věřících, ale pro svatost Ježíše Krista.

A konečně víra není jen osobní věc. Kvalita našeho křesťanství bude hrát roli při útoku islámu na Evropu. Ve středověku křesťané v Evropě islám porazili. Jak to bude dnes, je otázka, jak jsou Evropané dnes ve své víře silní.

0 0
možnosti
JN

"Byl jsem vychován v tom, že víra je soukromá věc"

Tak proč se toho představitelé vaší strany a vaší církve nedrží?

1 2
možnosti

Protože víra není soukromou věcí! Až do Evropy dorazí islám v plné síle, dojde ke střetu s křesťany. Bude záležet na intenzitě víry každého Evropana, na víře v Ježíše Krista a jeho konzervativních hodnotách, jako je pravda, láska, úcta k Bohu, úcta k druhému člověku, úcta ke svobodě druhého člověka, úcta k ženě a úcta ke spravedlnosti. Obstojíme jako předci ve středověku?

0 0
možnosti
MK

"Křesťané zrušili otroctví, dali světu lidská práva, poslali raketu na Měsíc." :-)))))))))))) - obzvláště to, jak křesťané, nejspíše tedy zásluhou křesťanství, vyslali raketu na Měsíc (o tom obchodování s otroky, které prováděli právě křesťané, raději už ani nemluvit)

1 3
možnosti
MP

Tak muslimové žádnou posádku na měsíc nevyslali :-D.

A s tím otroctvím buďte objektivní. Fungovalo u všech národů starověku. Pokud ho úpadkový katolický starověk toleroval, reformní hnutí jej opět zrušila. A masové lovy otroků v Africe zavedli právě muslimové.

1 0
možnosti

Je veliký rozdíl, mezi být křesťanem a chovat se jako křesťan. I když věřím v Boha, nechci být křesťanem. Ostatně ani členem jiné církve. Být členem jakékoli církve neznamená stát se lepším. Teprve Vaše činy dokážou, zda jste, nebo nejste dobrý, či zlý.

Stejně tak víra nikoho nekvalifikuje. I ateista se může chovat dobře a s úctou ke světu, i když nevěří, že jej stvořil Bůh.

Já věřím, že Bůh stvořil svět a jsem Mu vděčný, že stvořil i mne. Ale netvrdím, že vím co si Bůh myslí a co chce. Věřím, že bůh stvořil lidi, aby spravovali tuto zemi. Nevím, jestli mne pak bude soudit, ale myslím si, že až půjdeme "pro výplatu", nebudu to já, kdo spláče nad "výdělkem".

0 1
možnosti
JN

Jen se neradujte předem. Kdo ví, jak ten bůh vypadá a jaké informace si o vás zjistí.

V představách mnohých katolíků je bůh zlý ješitný stařec, kterému je úplně fuk, jak se lidi chovají k sobě navzájem. Jediné měřítko hodnocení je, jak hlasitě jej chválí.

0 1
možnosti
VP

Tak u KDU-ČSL není třeba se ptát jak to mají, ti to totiž mají každou chvilku úplně jinak, podle toho, odkud vítr fouká, tam se otočíme a není možná aby díky tomu nebylo nějaké to křeslo na teplém místě ... ještě za Luxe jsem tuhle stranu i volil, ale co jste pak s ní udělali ...

0 1
možnosti

Je obdivuhodné, jak dlouhý život mají pomluvy vymyšlené Václavem Klausem tolik let po smrti Josefa Luxe!

0 0
možnosti
JN

Pěkná křesťanská varianta na pionýrskou agitku.

0 2
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL